A gyermekélelmezés

Főzőkonyhánk a legfrissebb HACCP szabályzat előírása szerint működik és napi 4x étkezést biztosítunk a bölcsődéseinknek. Intézményünk élelmezésvezetője elsődleges szempontként kezeli, hogy az általa összeállított étlapon egészséges, idényszerű, az adott korosztály igényeinek és életkori fejlődési sajátosságainak megfelelő tápanyag összetétel szerepeljen.

A bölcsődei étkeztetés az előírt napi energiaszükséglet 75%-át biztosítja napi 2 fő és 2 kis étkezéssel.

Mintaétlap

Reggeli: Kenyér (graham, félbarna vagy fehér), házi csirkemájkrém, házi húskrém, túrókrém, vaj, margarin, lekvár, felvágott, virsli, sajt és idényzöldségek.

Gyümölcstea, tejeskávé, tej (2,8% vagy 3,6% tejből).

Tízórai: 100% gyümölcs, zöldséglé, idény jellegű friss gyümölcs és nyers zöldség.

Ebéd: Háromszor-négyszer főzelék. A feltét csirkemell, sertéscomb, reszelt sajt.
Egyszer egy héten leves (húsos-zöldséges) és sütemény (házi almás, meggyes vagy túrós).

Hetente egyszer tészta, rizs vagy burgonya köret hússal vagy csirkemájjal.
Ebéd után mindig kapnak a gyermekek idény jellegű gyümölcsöt.

Uzsonna: Házi gyümölcsjoghurt, gabonapehely, házi gyümölcsös túrókrém, kalács, kifli illetve a reggelihez hasonló étel és folyadék.

A gyermek helyes táplálkozási szokásainak kialakulását segítjük a zavartalan légkör, elegendő idő biztosításával, és változatos ételek elkészítésével, melyet a saját főzőkonyhánk biztosít.

A kulturált étkezés feltételeit és a szabályrendszer kialakítását fontos feladatnak tekintjük.

Napjainkban megnövekedett azon gyermekek száma, akik allergiás problémák (tojás, tej, liszt, gyümölcs allergia), betegségek miatt diétás étrendet igényelnek. Ezt konyhánk a szülőkkel és a bölcsőde orvossal egyeztetve, szorosan együttműködve a gyermek korát, igényeit figyelembe véve biztosítani tudja.

Aktuális étlapunk

Étkeztetés 1
Étkeztetés 2

Bejegyzés megosztása

Facebook
Hírek